CERITA TENTERA, AIRSOFT, PAINTBALL & CERITA AKU

Woodsball lain dari Speedball (paintball padang), Speedball main kat padang berbantalkan tong dram dan bebelon angin, Woodsball pulak main di dalam hutan, berlawan dengan pacat, kala jengking, nyamuk & semut resaksa & main seperti perang betul-betul dan lebih mempunyai jalan cerita.

Contohnya, save the president, capture the flag, diffuse bomb dan kalau berminat nak lagi ganas dan sadis bleh main macam game Call Of Duty dan Counter Strike... perghhh layan...

Aku start main woodsball nih takde la lama sangat, sebelum ni aku main airsoft dari tahun 1990an, sekarang dah berenti main airsoft & bebarang semua dah jual sebab sukan airsoft ni diharamkan di Malaysia tapi aku tak nampak pun IMPACT buruk sukan airsoft ni kat Malaysia, berapa ramai sangat orang yang berani guna senjata mainan untuk merompak? Atau berani ke kita guna senjata mainan dan berdepan dengan Pak Guard yang pakai Pump Gun tu?...Kes rompak guna senjata betul lagi banyak dari senjata palsu dan aku pun tak paham kenapa negara-negara maju lain meng-halalkan sukan airsoft ni tetapi kita tidak...entah la...dari buat benda tak elok baik main paintball & airsoft kan...Ada gak menafaat...

Ok citer tentang aku pulak...

Apa yang buat aku ada pengalaman menembak ni mungkin sebab dedulu dok ngikut Pak Long aku memburu rusa, kijang, kancil dan beburung di hutan, so rasanya agak dah biasa memegang senapang nih, bagi aku marker paintball/ airsoft ni lebih kurang sama jer dengan senapang betul cuma peluru lain, recoil pun sememang nya lain.


HOPE SEMUA READERS ENJOY MEMBACA BLOG SAYA NI & JUGA SAYA HARAP SEMUA BOLEH FAHAM CARA-CARA BUKAK-MEMBUKAK TIPPMANN A5 / 98 YANG SAYA SEDIAKAN.


SAYA BELUM TUNJUK LAGI ILMU DIY REBORE MARKER LAGI KAN...POWER DAN SEDAP PERGINYA...HEHEHE

THANKS

totis Paintball Valley aka Black Cell



Thursday, November 18, 2010

KASOCT - King Abdullah II Special Operations Training Center

Aku nak tunjukkan tempat training yang memang kesukaan aku sejak dari dulu, ni King Abdullah II Jordan nye ni, hope Army kita kalau ada bajet buat la 'training facilities' yang betul-betul macam ni...Selain dari boleh digunakan untuk training, tentera dari luar pun boleh sewa...income semua tu...

Training Information

KASOTC is the world's first and largest special forces counterterrorism training facility of its kind.

Ideal for a variety of counterterrorism and internal security mission training scenarios, KASOTC has over 350 recordable video cameras (IR-Thermal), a fiber-optic network, multi-purpose ranges, an Airbus 300, and over 50 live-fire and simulated-fire training structures.

The site enables multilateral partnerships leveraging participating nations’ experience, expertise, and resources.

Users of KASOTC have access to the world's finest special forces instructors, programs of instruction, facilities, and technology.

Current training courses at KASOTC include:

Counter-Terrorism Operations, Advance Urban Combat, linear Assault, Maritime Counter-Terrorism, Anti-Piracy, Advanced Combat Marksmanship, Sniper Operations, Combat Life Saver, VIP Protection, High-Desert Mountain Operations, Tactical Breaching and Peacekeeping Operations.

KASOTC has been designed to provide world-class training facilities and instruction to US Armed Forces, Jordanian Armed Forces and other authorized regional allies. In addition, all this is accomplished in a scalable manner that meets the unique requirements of the highly skilled units authorized to train at KASOTC. This model affords units the flexibility to perform training using their own autonomous instructors or to apply for instruction from KASOTC instructors. In all cases, the provision of training and the facility itself is strictly regulated by US International Traffic in Arms Regulations without exception. All requests for KASOTC instructors to provide training are submitted to the US Department of State, Bureau of Political Military Affairs, Directorate of Defense Trade Controls (DDTC) and receive DDTC ITAR approval prior to the delivery, transfer or export of any training or defense services requested therein.

Facilities
KASOTC houses state-of-the-art training areas and support structures. The center is designed to be fully supportive while conducting training. From 5-star accommodations and service to weapons maintenance areas, our support infrastructure is just as robust as our training sites.


MOE Complex

- Dynamic entry techniques

- Explosive, mechanical, shotgun

- High-angle breaching techniques

- Confined space breaching techniques



After Action Review Building

- Review live-fire & sim exercises

- Fully integrated technology



Range Operations Control
- Controls over 350 CCTV cameras

- Fully integrated technology

- Controls live-fire & sim scenarios

- VIP Planning & Monitoring Room


Airbus 300
-
Boeing 777 & Airbus features
-
Full coverage by recordable video w/IR
-
Advanced tagetry & effects
-
Intergraded effects – Sounds & Smells


Flat Ranges
-
Multiple ranges from 25m to 300m
-
Fully integrated technology
-
Targets – Moving, pop-up, steel
-
Sniper ranges out to 1000m


Support Facilities
- Headquarters & Administration Building
- Classrooms Research & Development Center
- Medical Center
- Armory Carpentry Shop
- Maintenance Areas & Warehouse
- 300 Seat Auditorium
- Separate Lodging for troops, NCOs, officers and females Mosque
-
Dining Facility Laundry Facilities
- Sports Center – Athletic Field – Track Entertainment areas – Lounges - Cinema



Urban Area

- Live-Fire Capable
- Simultaneous Scenarios
- Advanced Tagetry
- Village – Residential – Commercial




5-Story CQB House
- 360 degree live-fire
- Full coverage by recordable video w/IR
- Advanced tagetry & effects
- Integrated effects – Sounds & Smells




Additional Facilities
- Maritime CQB Complex
- Driving Track
- Desert Mobility Complex
- Mountain – Ranger Complex


OTHER PICTURES



Kalau berminat bleh contact

Charles K. Redlinger
Business Development Manager
King Abdullah II Special Operations Training Center
Amman, Jordan

+962 777 988 911
Email: credlinger@viaglobalgroup.com


4 comments:

ura said...

aku berminat nak beli satu :D

TOTIS said...

Kejadahnya beli, minat mau tau lebih lanjut kasi call itu worang la...

Anonymous said...

canggih cam nak mampus.. tapi dgn Isreal takut.

TOTIS said...

hehe..