CERITA TENTERA, AIRSOFT, PAINTBALL & CERITA AKU

Woodsball lain dari Speedball (paintball padang), Speedball main kat padang berbantalkan tong dram dan bebelon angin, Woodsball pulak main di dalam hutan, berlawan dengan pacat, kala jengking, nyamuk & semut resaksa & main seperti perang betul-betul dan lebih mempunyai jalan cerita.

Contohnya, save the president, capture the flag, diffuse bomb dan kalau berminat nak lagi ganas dan sadis bleh main macam game Call Of Duty dan Counter Strike... perghhh layan...

Aku start main woodsball nih takde la lama sangat, sebelum ni aku main airsoft dari tahun 1990an, sekarang dah berenti main airsoft & bebarang semua dah jual sebab sukan airsoft ni diharamkan di Malaysia tapi aku tak nampak pun IMPACT buruk sukan airsoft ni kat Malaysia, berapa ramai sangat orang yang berani guna senjata mainan untuk merompak? Atau berani ke kita guna senjata mainan dan berdepan dengan Pak Guard yang pakai Pump Gun tu?...Kes rompak guna senjata betul lagi banyak dari senjata palsu dan aku pun tak paham kenapa negara-negara maju lain meng-halalkan sukan airsoft ni tetapi kita tidak...entah la...dari buat benda tak elok baik main paintball & airsoft kan...Ada gak menafaat...

Ok citer tentang aku pulak...

Apa yang buat aku ada pengalaman menembak ni mungkin sebab dedulu dok ngikut Pak Long aku memburu rusa, kijang, kancil dan beburung di hutan, so rasanya agak dah biasa memegang senapang nih, bagi aku marker paintball/ airsoft ni lebih kurang sama jer dengan senapang betul cuma peluru lain, recoil pun sememang nya lain.


HOPE SEMUA READERS ENJOY MEMBACA BLOG SAYA NI & JUGA SAYA HARAP SEMUA BOLEH FAHAM CARA-CARA BUKAK-MEMBUKAK TIPPMANN A5 / 98 YANG SAYA SEDIAKAN.


SAYA BELUM TUNJUK LAGI ILMU DIY REBORE MARKER LAGI KAN...POWER DAN SEDAP PERGINYA...HEHEHE

THANKS

totis Paintball Valley aka Black Cell



Sunday, April 19, 2009

Jom Tengok Tempat Ni... Paintball Valley - Bukit Cherakah, Shah Alam

Paintball Valley, kalau tak jumpa jugak senang jer, cari Hotel Concorde Shah Alam dan Bukit Cherakah dah dekat sangat la tu...

Paintball Valley sekarang sedang dalam pembikinan semula atau 'renovation', nanti aku masukkan gambar 'proposed artist impression' yang aku buat. Untuk pengetahuan semua aku adalah 'head designer' untuk Paintball Valley, aku juga bertanggungjawab mereka cipta 'game area' supaya semua yang berperang akan terasa seperti berada di 'real war zone'...


Artist Impression - artist lain buat, bukan aku ye...

Citer serba sedikit tentang tempat ni...


Themed Scenario Paintball Field located in Taman Botani Negara @ Taman Pertanian Malaysia, Bukit Cahaya Seri Alam, Shah Alam, Malaysia. Located in 800 acres of forest reserve with more than 10 acres allocated for Paintball Sport activity. The paintball park is part of joint effort between Delta Paintball and Taman Pertanian Malaysia to boost the visitors volume to the parks by providing paintball sport as the agrotourism products.

One of the biggest scenario paintball park in Malaysia, we offer 6 themed woodsball field plus 1 recball field. On top of breathtaking field, we also offer chalet, Kampung style accomodation at our site. Transportation is not a problem as there is bus services roaming within park area and if you are adventurous enough you can rent a bicycle with minimum rental charges.

The Park caters to the beginner paintball player with separate beginner and kids game.its also specialises in corporate groups, corporate team building, brithday parties, bachelor parties and youth group camp.

Paintball Park is open everyday from 8.00am to 5.00 pm. We are close on Monday except for special booking.





Aku dengan marker TIPPMANN A5 yang fully customised jadi Sniper rifle


Di shooting range, testing marker baru - note aku ngan member tak pakai mask & sepatutnya apabila berada di shooting range kami kena pakai mask, tapi takpe sebab gas utk marker pun belum dipasang lagi


Ruang bersolat diatas rumah


Tandas memang tip-top


Shooting Range


Rumah yang memang aku admire sebab dibuat dari kayu palette forklift aje, kawasan ni dah berlainan sekarang, proses renovation sedang dijalankan...


'SACRED VALLEY' salah satu warzone yang memenatkan, sebelah kiri nampak satu tiang kaler cokelat tu adalah 'WATER TOWER'


Jalan masuk ke war zone


Tu dia ligat dok menembak - tak pakai mask jugak - salah tu akak


Bergaya dengan TIPPMANN 98 Custom AK-47


Bergaya sambil dok tahan berat marker aku

4 comments:

ayuzratz said...

stail weh!! gamba lelama banyak tu.... nanti post banyak2 lagik..

rizal said...

salam bro.. try le main kt tmpt sye.. http://camprpg.blogspot.com

TOTIS said...

Ayuzratz, aku membesar bersama-sama Paintball Valley...i know everything inside out...hehe

Anonymous said...

As-Salam Tuan, ada no telefon orang yang berkenaan x utk paintball ni>