CERITA TENTERA, AIRSOFT, PAINTBALL & CERITA AKU

Woodsball lain dari Speedball (paintball padang), Speedball main kat padang berbantalkan tong dram dan bebelon angin, Woodsball pulak main di dalam hutan, berlawan dengan pacat, kala jengking, nyamuk & semut resaksa & main seperti perang betul-betul dan lebih mempunyai jalan cerita.

Contohnya, save the president, capture the flag, diffuse bomb dan kalau berminat nak lagi ganas dan sadis bleh main macam game Call Of Duty dan Counter Strike... perghhh layan...

Aku start main woodsball nih takde la lama sangat, sebelum ni aku main airsoft dari tahun 1990an, sekarang dah berenti main airsoft & bebarang semua dah jual sebab sukan airsoft ni diharamkan di Malaysia tapi aku tak nampak pun IMPACT buruk sukan airsoft ni kat Malaysia, berapa ramai sangat orang yang berani guna senjata mainan untuk merompak? Atau berani ke kita guna senjata mainan dan berdepan dengan Pak Guard yang pakai Pump Gun tu?...Kes rompak guna senjata betul lagi banyak dari senjata palsu dan aku pun tak paham kenapa negara-negara maju lain meng-halalkan sukan airsoft ni tetapi kita tidak...entah la...dari buat benda tak elok baik main paintball & airsoft kan...Ada gak menafaat...

Ok citer tentang aku pulak...

Apa yang buat aku ada pengalaman menembak ni mungkin sebab dedulu dok ngikut Pak Long aku memburu rusa, kijang, kancil dan beburung di hutan, so rasanya agak dah biasa memegang senapang nih, bagi aku marker paintball/ airsoft ni lebih kurang sama jer dengan senapang betul cuma peluru lain, recoil pun sememang nya lain.


HOPE SEMUA READERS ENJOY MEMBACA BLOG SAYA NI & JUGA SAYA HARAP SEMUA BOLEH FAHAM CARA-CARA BUKAK-MEMBUKAK TIPPMANN A5 / 98 YANG SAYA SEDIAKAN.


SAYA BELUM TUNJUK LAGI ILMU DIY REBORE MARKER LAGI KAN...POWER DAN SEDAP PERGINYA...HEHEHE

THANKS

totis Paintball Valley aka Black Cell



Wednesday, February 22, 2012

Paintball Valley, Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam

Maaf sebab lama tak update blog nih, beberapa bulan ni saya amat bz dengan operasi@meeting di malam hari, jadi agak malas nak update sebab balik operasi@meeting jer dah lewat so pepaham jer la...

Ok sikit update untuk gambar-gambar di Paintball Valley, Taman Pertanian Malaysia Shah Alam.

Sacred Valley
Sacred Valley
Kampung Vietnam
Bunker
Kampung Vietnam
How To Go There

Bus

Water Tower at Sacret Valley
Scorpion Nest

Sacred Valley

Scorpion Nest
Scorpion Nest


7 comments:

boyarque said...

CANTIK GAMBAQ HANG AMBIK...HEHEHE...
SENANG AKU NAK PROMOTE KAWAN2...

Anonymous said...

totis wrote : huhu...aku curi dalam internet sket, gambaq aku sket...

Silver wolf said...

salam Bro...saya ada marker utk dijual tippmann A5-custom M4 desert + egrip berminat bley roger sy..tqvm

Anonymous said...

boleh saya tahu keluasan kawasan permainan paintball ni? tq

Atanas Zarizal Abu Bakar Abu Bakar said...

Sesiapa nk jual taktikal marker second hand bole email saya / zarizal.atanas@gmail.com

Atanas Zarizal Abu Bakar Abu Bakar said...

Bro.. ada lagi x marker yg nk jual tu.. bole email saya.. zarizal.atanas@gmail.com

Atanas Zarizal Abu Bakar Abu Bakar said...

Sesiapa nk jual taktikal marker second hand bole email saya / zarizal.atanas@gmail.com